SH -> kotisivulle päivitetty 2.8.2004 © 2015 Sakari Hannula
varusteet
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Retket]

Pikku-Parikas 2004

Holma-Saarijärvi Välillä puiden katveessa

Seuraavana 31 kuvaa retkestäni Nuuksion Pikku- eli Vähä-Parikakselle 19.-20.6.2004.

Retki alkoi lauantaina Siikarannan parkkipaikalta, jonne se myös päättyi sunnuntaina. Lauantaina sää oli sateeton ja iltaa kohden yhä aurinkoisempi. Sunnuntaina sade alkoi juuri kun aamulla 8 aikaan pakkasin viimeisiä tavaroitani, ja jatkui puolille päiville välillä hyvinkin rankkana.

Pikku-Parikkaalle menin Korpinkierroksen itäpuolikkaan kautta Haukkalammelle, josta sitten jatkoin loppuun asti Reitti 2000:a. Takaisin tulin Kattilan ja Korpinkierroksen länsipuoliskon kautta. Menomatkaksi arvioisin n. 12 km ja paluun pari kilometriä lyhyemmäksi.

Lisäys 2.8.2004: Mittasin Silvan karttamittarilla kulkemani matkat: meno n. 11,2 km ja paluu n. 10,2 km.

Genimapin tekemässä Nuuksio-Luukkaan kartassa (2002) Pikku-Parikkaassa kerrotaan olevan telttailualue, ja siksi olin valinnut sen yöpymispaikaksemme. Perillä huomasin, että näinhän asia ei ollutkaan. Paikka oli kuitenkin hyvä ja luonnonsuojelualueen ulkopuolella, joten leiriydyin sinne kuten pari ennen meitä tullutta telttakuntaakin. Harmi, että karttamerkinnät eivät pitäneetkään paikkansa.

Rinkkani painoi lähtiessä 16,2 kiloa ja lopussa 14,9 kiloa. Edellisestä reissun kokemuksen mukaan olin karsinut turhia varusteita. Uusi makuupussi ja uusi teltta merkitsivät myös lähes 1,5 kilon kevennystä.

Riihimäen Erämessuilta olin ostanut uuden makuupussin, Joutsen 1000 M:n, ja uuden teltan, Hilleberg Akton, ja ne olivat nyt ensimmäistä kertaa minulla "tosikäytössä". Kumpikin osoittautui kelvoksi välineeksi.

Lista mukanani olleista varusteista.