SH -> kotisivulle päivitetty 2.8.2004 © 2015 Sakari Hannula
varusteet
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Retket]

Kattilajärvi 2004

Retken osallistujat, kuvaajaa lukuunottamatta, Lippukalliolla

Seuraavana 47 kuvaa retkestäni Nuuksion Kattilajärvelle 29.-30.5.2004. Retki oli osa Helsingin kaupungin Suomenkielisen työväenopiston Retkeilykurssia. Kurssiin kuului retken lisäksi 20 tuntia teoriaa; jokamiehen oikeudet, retkivarusteet, suunnistus, ensiapu ja erätaidot.

Retki alkoi lauantaina Pirttimäen ulkoilumajalta, jonne se myös päättyi sunnuntaina. Osallistujia oli vetäjän lisäksi 13. Retken ja koko kurssin vetäjänä toimi Esa Tervonen; Esalle suuret kiitokset onnistuneesta kurssista ja retkestä sekä järjestelyistä ja vaivannäöstä!

Pirttimäestä reitti suuntasi Sorlammin pohjoispuolelle, jossa tutustuimme hiidenkirnuihin. Sultingsträskin rannalle siirryimme lounastauolle: keittimet kohisivat ja ruoka maittoi.

Säätiedoitus oli luvannut pieniä satunnaisia kuuroja, mutta vettä satoi useamman tunnin kerrallaan ja suurimman osan päivää. Välillä toki aurinkokin ilahdutti läsnäolollaan, ja ilta olikin kaunis.

Puoli kuuden aikaan illalla saavuimme Kattilajärven leirintäalueelle, jonne pystytimme leirimme, 7 telttaa. Jälleen retkikeittimet auttoivat nälän voittamisessa. Ilta kului mukavasti yhdessä tulen ääressä ollen sekä letuista ja makkaroista nauttien. Esa myös laittoi porukan venyttelemään ja hieromaan toistensa hartioita, mikä varmasti helpotti vointia seuraavana päivänä!

Yöllä leirissämme kävivät metelöimässä sekä metso että korppi. Ihmisiä sen sijaan emme matkallamme nähneet kuin kaksi lähtiessämme Pirttimäestä.

Sunnuntaina suuntasimme aamupalan jälkeen ilman rinkkoja Lippukalliolle, jonka huipun gps-navigaattori kertoi olevan 94 metriä meren pintaa korkeammalla. Sitten palasimme leirille ja purimme sen - ja matka jatkui.

Jänisniemen laavulla teimme ja nautimme lounaamme. Ennen paluuta Pirttimäkeen kapusimme Pääskykalliolle ja ihailimme sieltä avautuvaa näkymää.

Lisäys 2.8.2004: Mittasin jälkeenpäin kartalta Silvan karttamittarilla reittimme summittaisen pituuden. Menomatka n. 8,9 km, retki ilman rinkkoja n. 3,3 km ja leiristä takaisin Pirttimäkeen n. 6,4 km.

Rinkkani painoi lätiessä 21,7 kiloa ja lopussa 17,8 kiloa. Mitään en hukannut, vaan painon pudotus johtui ruoan ja juoman kulumisesta. Rinkka, retkikeitin ja kattilat olivat ensimmäistä kertaa käytössä, ja kaikkiin olin erittäin tyytyväinen. Rinkka, Savotta Lassi II Special C + SS, istui hyvin selkääni, ja liikkuessa oli helppo säädellä painon jakautumista lantiolle ja olkapäille. Keitin, Primus Techno Trail, meni pienen tilaan kuljetettaessa, mutta oli käytössä tehokas ja nopea. Kattilat, Trangia Tundra 1, taas puhdistuivat helposti kiitos non-stick -pinnoitteen.

Lista mukanani olleista varusteista lisättynä 5.6.2004 kommenteilla turhiksi osoittautuneista.