SH -> kotisivulle päivitetty 16.10.2000 © 2015 Sakari Hannula
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Matkat]

Kertausharjoitus 1998

Talousryhmä Joki Joukkueeni

Tästä alkaa 32 kuvan kertomus kertausharjoituksestani Rovajärvellä 27.7.-5.8.1998

Tehtäväni oli olla harjoitusta varten perustetun Lahden Jääkäriprikaarin Huoltokomppanian Komento- ja Huoltojoukkueen johtaja. Joukkue ei ollut täysimittainen, vaan siinä olivat vain Talousryhmä, yksikön vääpeli, kirjuri, kuljettaja sekä lääkintämies. Lisäksi osan aikaa vahvistuksena olivat kaksi varusmieskuljettajaa, joista toinen toimi käytössäni olleen UAZ:in kuljettajana. Auto olikin kätevä, koska sillä pääsi tarvittaessa helposti sotilaskotiin :)

Nälkäisenä ei leirillä tarvinnut olla kiitos oman Talousryhmän ja heidän kattavan ruokavaraston!

Harjoitus alkoi ja päättyi Lahden Hennalassa. Matka Rovajärven leirialuelle tehtiin sotilasjunalla. Menomatka kesti 28 tuntia, ja paluu 23 tuntia. Juna eteni hitaasti, ja joutui vähän väliä pysähtymään sivuraiteelle väistääkseen normaaleja junia.

Joukkueeni voitti, luultavasti kaikkien yllätykseksi, leirillä pidetyn ryhmäammuntakilpailun, mikä tuntui harmittavan erityisesti kahta sotilaspoliisijoukkuetta!

Harjoitus oli osaltani sangen mukava ja leppoisa, vaikka koko ajan sataa tihuttikin. Ilma oli kuitenkin kohtalaisen lämmin, ja mukanani olivat oloa helpottamassa sähköparranajokone ja -hammasharja sekä tasku-tv kännykän lisäksi :)