SH -> kotisivulle päivitetty 27.3.2003 © 2015 Sakari Hannula
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Matkat]

Varsova 2003

Kuninkaallinen aukio Pyhän Annan kirkko Varsovan kapinan sankarien muistomerkki

Tästä alkaa 104 kuvan kertomus lomamatkastani Varsovaan ystäväni PasiV:n kanssa 21.-23.3.2003.

Varsova oli kohteena todella positiivinen yllätys! Kaupunki oli siisti, sielä oli paljon vanhoja (tai oikeastaan uudelleenrakennettuja) taloja sekä kirkkoja. Puolalaisista suurin osa kuuluu katoliseen kirkkoon, ja sen kyllä huomasi kirkkojen määrässä. Parissa päivässä ei ehtinyt nähdä kaikkea haluamaansa, joten ehkäpä käyn Varsovassa toistekin!

Varsova tuhoutui lähes täydellisesti Toisessa maailmansodassa, mutta keskusta on rakennettu uudelleen vanhoja piirrustuksia kunnioittaen. Sodan traagisuus - varsovalaisia kuoli 800000 - heijastuu kaikkialla näkyvien muistomerkkien kautta. Muistomerkit olivat varustettu hienoilla selittävillä teksteillä, mutta valitettavasti vain puolaksi.

Ruoka oli hyvää, jopa erinomaista, ja paikallinen olut kelvollista. Ravintolalasku oli ehkä n. 30% edullisempi kuin Helsingissä. Netin kautta varasimme hotellimme, joka osoittautui Varsovan parhaaksi. Huoneen normaalihinta huoneen ovessa olevan kyltin mukaan oli 459USD ilman aamiaista ja ALV:tä. Saimme onneksi huoneemme PALJON halvemmalla :)

Varsova on Puolan pääkaupunki. Varsovassa on n. 2,4 miljoonaa asukasta, ja Puolassa n. 38,6 miljoonaa.

Linkkejä:
Puolan valtion turistitoimisto
All Hotels in Poland
Go Poland! Warsaw
Warsaw Tour
Hotels Poland, Warsaw, Guide