SH -> kotisivulle päivitetty 25.11.2000 © 2015 Sakari Hannula
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Matkat]

Lontoo 2000

Stonehenge The Mall MI6

Tästä alkaa 56 kuvan kertomus lomamatkastani Lontooseen 14.-23.7.2000. Viimeiset kolme kuvaa ovat työmatkaltani 27.9.-29.9.2000.

Matkan tarkoituksena oli vierailla ystävälläni Pasilla, joka oli edellisenä vuotena muuttanut Lontooseen. Mukana matkalla oli myös yhteinen ystävämme Mika.

Majoitus järjestyi Pasin luona Chelsea'ssa, ja Pasin kyyditsemänä myös teimme retkiä niin Lontoossa kuin Stonehenge'iin, Bath'iin ja Cambridge'iin. Itsekin kokeilin ajaa Pasin Volvo V40 T4:ää kymmenisen kilometriä maaseudulla. Vaikka autolla olikin helppo ajaa kiitos tehokkaan moottorin ja automaattivaihteiston, nousi hiki kuitenkin otsalle "vääränpuoleisen" liikenteen takia.

Kauppakatuja, varsinkin kodineloktroniikkaan keskittyvää, tuli kierreltyä kuten myös pubeja. Kävimme kahdessa klubissa yksien kotibileiden lisäksi sekä Madame Tussaud's'illa ja The Art of Star Wars -näyttelyssä. Toki vietimme myös pitkän piknikin Kensington Gardens'issa. Markkinoihin tutustuimme Camden Town'issa ja Portobello Road'illa.

Lennot lensimme Buzzilla. Kone oli siisti, ja perillä olimme aikataulussa. Suomen päässä järjestelyt olivat - yllätys, yllätys - kertaluokkaa parempaa kuin Imperiumin pääkaupungissa. Vaikka Buzzin käyttämä lentokenttä, Stansted, onkin sangen kaukana itse Lontoosta, eivät matkat sieltä ja takaisin olleet ylivoimaisia. Pasi haki, ja takaisin menimme Stansted Express'illä.

Lontoo on Iso-Britanian pääkaupunkin. Suur-Lontoossa on n. 10 miljoonaa asukasta, ja koko maassa n. 56 miljoonaa asukasta.