SH -> kotisivulle päivitetty 19.11.2000 © 2015 Sakari Hannula
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Matkat]

Kos 1999

Ranta Delfiinipatsas Karu maisema

Tästä alkaa 30 kuvan kertomus lomamatkastani Kosin saarelle 30.7.-6.8.1999.

Matkaseuranani olivat hyvät ystäväni Pasi, Mika ja Minoru. Matkanjärjestäjänä ja -johtajana oli Pasi, El Presidente.

Meillä oli hotelli Peridiksessä huoneisto, jossa oli olohuone keittonurkkauksen kera, 2 makuuhuonetta ja 2 parveketta. Hotellilla oli kadun toisella puolella uima-allasalue, jossa viihdyimme muutaman tunnin joka päivä.

Kossin kaupungin lisäksi tutustuimme saareen vuokraamalla avojeepin, Suzuki Vitaran, kahdeksi päiväksi. Saarella vain ei oikein ollut mitään nähtävää! Ennemminkin saari oli n. 20-vuotiaiden pohjoismaalaisten bailupaikka. Me aloimme olla jo hieman liian vanhoja sinne...

Iltarientoja oli joko rannan diskoissa tai 3 kadun muodostamassa baarikatujen kolmiossa. Baarien sisäänhoukuttelijat olivat erittättäin aktiivisia, ja heidän joissain paikoissa tarjoama ilmainen drinkki melkein mehua :)

Ilmat olivat lämpimät ja sateettomat. Silti onnistuin vilustuttaa itseni autoretkellä. Ilmasto tuntui muutenkin olevan hankala suomalaisille, sillä paluumatkalla kohti lentokenttää bussissa kuului yskimistä, rohinaa ja nenänniistoa kuin pahinpana flunssa-aikana!

Kos on saari Kreikan saaristossa Egeanmeressä lähellä Turkkia. Sen pinta-ala on n. 290km², ja rantaviivan pituus n. 112km.