SH -> kotisivulle päivitetty 1.8.2011 © 2015 Sakari Hannula

[Kotisivulle]
[Matkat]

Berliini 2011

Muistokiviä Raide 17 -muistomerkillä TV-torni Neptunus-suihkulähteeltä Shell-talo

Tämä oli viides matkani Berliiniin, suosikkikaupunkiin ja -matkakohteeseen. Liikkuminen ympäri kaupunkia sujuu jo melko vaivattomasti, ja on myös joukko suosikkipaikkoja, joissa on kiva käydä uudelleen.

Tälläkin reissulla aiheina olivat historia - Kolmas valtakunta ja DDR - sekä arkkitehtuuri. Kohteina oli sekä aiemmilla reissuilla käytyjä paikkoja, jotka halusin kuvata järjestelmäkameralla, sekä paljon myös uusiakin kohteita.

Uutena aihealueena olivat autot. Berliinissä juhlitaan tänä vuonna Kurfürsterdamm-kadun 125-vuotisjuhlaa, ja ympäri vuoden sen merkeissä järjestetään erilaisia tapahtumia. Matkani aikana oli niistä yksi, Auto 125-vuotta, mitä en lentolippja ostaessani vielä tiennyt. Lisää autoja kuvasin, kun poikkesin Berliinin Meilenwerkissä, jossa mm. varastoidaan, entisöidään ja myydään harrasteautoja.

Kaupungeissa on mukava kuvata korkealta, ja niinpä tällä reissulla olin useassa korkeahkossa paikassa, mm. TV-tornin näköalatasanne 204 m, Berlin Hi-Flyer -kaasupallo 150 m, Park Inn -hotellin kattoterassi 117 m, Panoramapunkt Berlin 100 m, Maifeldin Kellotorni 77 m, Ranskalaisen tuomiokirkon torni 40 m. Onneksi ainostaan Ranskalaisen tuomiokirkon torniin piti kävellä, mutta sinne kavutessani olikin reissuni kuumin päivä, 32° varjossa.

Matka sujui iloisissa merkeissä ja onnen suosiessa. Tulopäivänä Tegelin kenttä suljettiin tuhkapilven takia hieman saapumiseni jälkeen. Helsinki-Vantaalla matkalaukkujen käsittelijät lakkoilivat, kun olin Berliinissä. Iduissa ollut kasvipöpö, joka tappoi useamman ihmisen mm. Hampurissa, mutta se ei lihansyöjään iskenyt. Sää oli aurinkoinen ja lämmin, hotellihuone oli siisti, ilmastoitu ja ilmaisella wlanilla varustettu.

Hommasin ensimmäisenä matkapäivänäni Fonicin prepaid-sim-kortin, jonka täyden nopeuden dataa hyödynsin ahkerasti koko matkani ajan. Tästä ilosta maksoin 30 euroa, jolla tosin olisin voinut käyttää palvelua kokonaisen kuukauden.

Matkalla otin lähes 1600 kuvaa, ja niistä valitsemani olen laittanut esille 12 aliosioon:

Kolmannen valtakunnan jälkiä - vakikuvausaiheeni (74 kuvaa)
Sachsenhausen - keskitysleirimuseo ja muistopaikka Oranienburgin kaupungissa (60 kuvaa)
Kolmannen valtakunnan arkkitehtuuri - rakennuksia Kolmannen valtakunnan ajalta (33 kuvaa)
Muistoja jaetusta kaupungista - DDR:n aikaisia kohteita (57 kuvaa)
Teufelsberg - USA:n ja Britannian kylmän sodan aikainen kuunteluasema (37 kuvaa)
Arkkitehtuuri - katsaus Berliinin mainintoja keränneisiin rakennuksiin (37 kuvaa)
Keskeiset nähtävyydet - nämä mainitaan opaskirjoissa (97 kuvaa)
Autot - harrasteautoja ja muutama uudempikin (102 kuvaa)
TV-torni - suosikkini, Berliinin epävirallinen symboli (38 kuvaa)
Matkalaisen elo - ruokaa, juomaa ja hotelli (46 kuvaa)
Suosikkikuvat - kuvia, jotka erityisesti miellyttävät ottajaansa (35 kuvaa)
Muut - näppäilyjä ympäri kaupunkia (102 kuvaa)

Berliini on Saksan Liittotasavallan pääkaupunki sekä yksi sen 16 osavaltiosta. Siellä on n. 3,46 miljoonaa asukasta, ja Saksassa n. 81,77 miljoonaa.

Linkkejä:
Berliini
Berliinin turisti-info
Berliinin nähtävyydet