SH -> kotisivulle päivitetty 14.2.2015 © 2015 Sakari Hannula
Muistoja jaetusta kaupungista | Uudempi arkkitehtuuri | Vanhempi arkkitehtuuri
Kolmannen valtakunnan jälkiä | TV-torni | Iltakuvia | Elo ja olo | Muut
[Kotisivulle]
[Matkat]

Berliini 2008

Sovinto-veistos TV-torni illalla Quartier Schützenstrasse

Neljäs reissuni Berliiniin kesti 8 heinäkuun päivää. Tämä oli ensimmäinen kesälomamatkani, jolloin säät eivät olleet suotuisat. Lähes joka iltapäivä satoi vettä useampaan otteeseen, ja muutenkin taivas oli pilvien peitossa; ei siis mikään ihanteellinen keli kuvausmatkalle.

Jälleen olin tehnyt perusteelliset etukäteissuunnitelmat kuvauskohteista, joita listalla oli 120. Tiesin kohdemäärän olevan enemmän kuin haastava, ja niinpä paikanpäällä tein päätöksen jättää yhden isohkon alueen ja sen 6 kuvauskohdetta toiseen kertaan. Perinteiseen tapaan kohteet olivat numeroidut ja merkitty karttoihini. Edelliseen käyntiini verrattuna matkan tempo oli rauhallisempi, ja espressot ehdin juoda vähintään kerran päivässä. Vaihteleva sää ja ristiriitaiset sääennusteet aiheuttivat kuitenkin vauhdikkaita siirtymiä kohteelta toiselle niin junilla kuin jalkaisin, ja tuliaisena toinkin viikon säryn vasempaan nilkkaani...

Tällä matkalla oli kaksi teemaa: Kylmän sodan aikainen jaettu kaupunki sekä Berliinin arkkitehtuuri. Toki siinä samalla kuvasin keskeisiä nähtävyyksiä ja Kolmannen valtakunnan jälkiä, mutta säätila vähensi kuvauskokeilut olemattomiksi, ja siksipä kokonaiskuvamäärä jäikin 1406:een. (Osiojako uudistettu sekä kuvat valittu ja käsitelty uudelleen tammi-helmikuussa 2015.)

Tässä Berliini-kokonaisuudessa on 563 kuvaa jaettuna 8 aliosioon.

Muistoja jaetusta kaupungista - lähinnä DDR:n aikaisia kohteita (82 kuvaa)
Uudempi arkkitehtuuri - 1919 ja sen jälkeinen aika (135 kuvaa)
Vanhempi arkkitehtuuri - vuoteen 1918 saakka (81 kuvaa)
Kolmannen valtakunnan jälkiä - vakikuvausaiheeni (88 kuvaa)
TV-torni - Berliinin epävirallinen symboli (36 kuvaa)
Iltakuvia - Berliini auringon laskiessa (22 kuvaa)
Elo ja olo - ruokaa, juomaa ja muuta peruselämistä (31 kuvaa)
Muut - näppäilyjä ympäri kaupunkia (87 kuvaa)

Berliini on Saksan Liittotasavallan pääkaupunki sekä oma osavaltionsa. Siellä on n. 3,4 miljoonaa asukasta, ja Saksassa n. 82,2 miljoonaa.

Linkkejä:
Berliini
Berliinin turisti-info
Berliinin nähtävyydet