SH -> kotisivulle päivitetty 13.8.2002 © 2015 Sakari Hannula
edellinen | alkuun | seuraava
[Kotisivulle]
[Matkat]

Berliini 2002

Reichstagsgebäuden kupoli KaDeWe Nosturit

Tästä alkaa 96 kuvan kertomus lomatkasta 11.7.-15.7.2002 Berliiniin silloisen tyttöystäväni kanssa.

Saapumista edeltäneenä päivänä Berliinissä oli ollut todellinen myrsky. Tuulen nopeus oli parhaimmillaan 150km/h, ja ja yli 2600 puun arvioitiin kaatuneen. Kadut ja puistot olivat lehtien ja oksien peitossa saapuessamme.

Huoneen suhteen meillä kävi loistava tuuri. Olimme netin kautta varanneet ihan tavallisen kahden hengen huoneen. Perille tultuamme saimme avaimen huoneeseen 155, joka ei ollutkaan arvauksemme mukaisessa 1. kerroksessa, vaan 15 kerroksessa. Sielä meille paljastui, että huoneen sijasta olimme saaneet samaan hintaan n. 70 neliön huoneiston; olohuone, makuhuone, eteinen, keittiö, vessa ja kylpyhuone. Parvekkeeltamme näkyi sekä KaDeWe että Europa center.

Nautimme hyvästä ruoasta, oluista ja kahvihetkistä. IMAXissa kävimme katsomassa New York -3-ulotteisen elokuvan, teimme yli 3 tunnin jokiristeilyn ja tutustuimme egyptiläisen taiteen kokoelmaan. Ja Love Parade 2002 - Access Peace, totta kai!

Berliinin on Saksan Liittotasavallan pääkaupunki sekä oma osavaltionsa. Sielä on n. 3,45 miljoonaa asukasta, ja Saksassa n. 79,4 miljoonaa.

Linkkejä:
Berliini
Berliinin nähtävyydet
Love Parade